Läskin ja Luikun Blogi


Kuultua kentän laidalta...
( 25.10.2010 )

Suomen Cupin neljännen kierroksen ottelussa kotijoukkueen toimihenkilö ennen ottelun alkua:

-"Ei kai pelaajia tarvitse esitellä yleisölle? Ja tarviiko tuomareiden nimiä kuulluttaa?"

Eihän yleisöä kiinnosta minkä nimisiä pelaajia kentällä juoksee. Tai varsinkaan ketä ne punaisessa tai harmaassa paidassa juoksevat pillimiehet ovat.

Tuossa matsissa yleisöä oli saapunut paikalle noin satakunta silmäparia. Jos järjestävän seuran asenne yleisön palveluun ja ottelutapahtumien kehittämiseen on tuo, niin ollaanko oikealla tiellä?

Ottelussa oli jatkopaikan lisäksi tarjolla mahdollinen pikkufinaalipaikka Cupin loppuhuipentumassa. Eikö sitä saavutusta olisi jo mukava hieman hehkuttaa yleisölle ja paikalliselle medialle. Nyt tästäkään seikasta ei kerrottu yleisölle mitään.

Onko tämä linja mielestänne oikea? Mitä mieltä olette?
Kommentoi (4)


Oma maali vai ei?
( 14.10.2010 )

Läski: Se on Luikero kausi taas alkanut. Uusia sääntöjä ja tulkintoja taas sivukaupalla. Enää ei riitä pelkkä rankkari aluerikkeestä maalintekotilanteessa vaan kylkeen tulee kaksi minuuttia vettä ja leipää. Eikä maalejakaan jaeta enää ihan miten sattuu vaan tekijänä saattaa olla outo pelaaja nimeltä Oma Maali. Mites nämä uudet säännöt istuu kokeneen dumarin oikeuskäsitykseen?

Luikku: Mielestäni paras uusi sääntö on kuitenkin ylivoimaisesti se, että uusien sääntöjen mukaan erotuomarit saavat keskustella ainoastaan käytävissä, ei siis pukuhuoneessa tai kentällä. Tämä helpottaa varsinkin niitä tilanteita, joissa tuomaripari ei nyt vain sosiaalisesti sovi keskenään samaan koppiin. Voisin esimerkiksi kuvitella, että kanssasi on uuden säännön myötä huomattavan paljon mukavampi lähteä vihellysmatkoille. Mitä tulee näihin mainitsemiisi sääntöihin, niin ainakin tuo rankkarista automaattisesti seuraava jäähy on tervetullut lisä erotuomarin työkentälle. Enää ei tarvitse rankkaritilanteissa miettiä, pelattiinko sitä palloa vesirajan ylä- vai alapuolelta. Oma maali. Sehän on vähän niin kuin purkki Tikkurilan pohjamaalia, vähän harmaata ja mitäänsanomatonta. Kerropa läski itse, mitä mieltä olet. En oikein osaa suhtautua tähän kysymykseen.

Läski: Olisihan se kiva jos harmaan Tikkurilan sekaan voisi laittaa vähän punamaalia! Tuo "oma maali-sääntö", tai oikeastaan sen tulkinta, ei ole osunut ihan nappiin. Vaikka sinänsä paperilla luettuna asia onkin selvää pässinlihaa, niin kaikki tuomarit eivät kuitenkaan tule tulkitsemaan sitä samalla tavalla. Olen varma, että osalle tulevan kauden omista maaleista tekijäkin olisi löydettävissä. Ja onhan tästä aiheesta jo jokunen pelaaja vetäissytkin puoli pussillista kesäpäivää nenäänsä. Säbä on mielestäni maalintekopeli ja kentällä ei ole pelaajaa nimeltä Maali Oma. En tykkää, mutta en tykkää veroistakaan ja onhan nekin maksettava.

Luikku: Ei ole kentällä pelaajaa nimeltä Maali Oma, mutta onhan se nyt jokseenkin arveluttavaa merkkauttaa numerolle 97 maali vain siitä, että tämä karvaa ”hullun kiilto silmissä” sillä seurauksella, että pakki jännittää ja heittää poikkarin maalille, joka menee oman puolustajan nilkasta sisään. Rajanvetotapauksissa olisin kyllä sen kannalla, että ennemmin etsittäisiin maalille tekijäksi pelaaja. Tähän lopuksi pyydän sinua, muodin hypertietäjää, kiteyttämään kahdella virkkeellä, miltä tämän kauden liigaerotuomaripaidat näyttävät. Seepruus on historiaa, mutta onko raidasta menty allikkoon (kalsareihin)?

Läski: Vai kahdella virkkeellä! Vihreä on muotiväri armeijassa, mutta Puolustusvoimatkin ovat siirtyneet alusvaatteissa ns. teknisiin materiaaleihin. Sikakin on kuulema söpö kun sitä oikealla tavalla katsoo.

Luikku: Jos tähän jotain kommentoisin, se olisi sormella vetämistä vasta maalattuun pintaan. Jääköön siis tähän tämä diskurssi.


Kommentoi (1)


 
Kirjaudu

 
 

Arkisto
2010 / 10
2010 / 4
2010 / 2
2009 / 12
2009 / 11
Copyright:   Kesset ry   |   Paavo Kantola