Erotuomarit


Haluatko erotuomariksi?
Erotuomarit ovat osa peliä. Ilman erotuomareita ei pelata yhtään SSBL:n ottelua.

Vaikka salibandyerotuomareita on jo yli 700, on erotuomareista jatkuvasti pulaa ja siksi eri puolella Suomea koulutetaan uusia erotuomareita. Koulutus tapahtuu pääasiassa syksyisin. Jos haluat ryhtyä kiinnostavaan ja haastavaan harrastukseen eli erotuomariksi, ota yhteyttä oman alueesi erotuomarivastaavaan tai erotuomarikerhoon. Erotuomarien peruskurssit sekä toimitsijakoulutukset järjestetään alueellisesti ja niiden aikataulut ja paikat löydät täältä.

Erotuomarikoulutusjärjestelmä
Perus- eli aluekoulutus erotuomaritoiminnassa järjestetään Suomen eri alueilla yhteistyössä SSBL:n erotuomarikouluttajien ja paikallisten erotuomarikerhojen kesken.

Näissä koulutustilaisuuksissa saavat oppinsa alue-erotuomarit. Kertauskurssit ovat pakolliset vuosittain erotuomaritoiminnassa mukana oleville. Peruskursseja järjestetään aloittaville erotuomareille. Perusvaatimukset ovat vähintään 15 vuoden ikä ja innostus asiaan. Peruskursseilla käydään läpi kaikki tärkeimmät asiat, jotta kurssin läpäisseet voisivat ryhtyä myös tositoimiin eli tuomitsemaan SSBL:n otteluja.

Kaudella 2001-02 siirrytään jatkuvan koulutuksen periaatteeseen, mikä tarkoittaa että alueilla järjestetään myös kauden aikana erotuomareille koulutustilaisuuksia.

Kun erotuomarille on karttunut muutama vuosi kokemusta ja pelit ovat menneet hyvin, niin hänellä on mahdollisuus edetä erotuomariurallaan liittoerotuomariksi. SSBL:n erotuomarivaliokunta (ETV) kutsuu alueiden erotuomarivastaavien esitysten perusteella liittoerotuomarikoulutukseen vuosittain tietyn määrän erotuomareita. Liittoerotuomarit koulutetaan ennen kauden alkua yhteisessä koulutustilaisuudessa. Kauden aikana liittoryhmä osallistuu alueiden erotuomarikoulutustilaisuuksiin. Liittoerotuomarikoulutettavilta edellytetään jo syvällisempää paneutumista ja sitoutumista erotuomariuteen. Ryhmän koko vaihtelee vuosittain 50 ja 70 erotuomarin välillä.

Ylin valtakunnallinen luokitustaso erotuomarijärjestelmässä on liigaerotuomari. Nimensä mukaisestikin tämä ryhmä toimii tuomitsemistehtävissä salibandyn korkeimmissa sarjoissa. Liigaerotuomariksi pääseminen vie useita vuosia ja tuo mukanaan kovenevia haasteita. Koulutusryhmässä on ollut noin 30 maamme parasta salibandyerotuomaria. Ryhmään kuuluminen tuo mukanaan paljon vastuuta ja siksi sitoutuminen ja panostaminen toimintaan on perusedellytys jokaiselle liigakoulutettavalle.

Sekä liitto- että liigakoulutusryhmää koulutetaan valtakunnallisesti erotuomarivaliokunnan toimesta ja koulutus on maksullista sinne kutsuttavilta.

Vuosittain nimetään liigakoulutusryhmästä Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) säännösten mukaisesti myös kansainvälisiä erotuomareita, jotka ovat oikeutettuja toimimaan erotuomareina IFF:n alaisissa otteluissa.

Erotuomaritoiminnan mahdollistamiseksi ETV:n johdolla koulutetaan vuosittain myös erotuomarikouluttajia, erotuomaritarkkailijoita, otteluvalvojia ja toimitsijoita.

(www.salibandy.net)

 
Kirjaudu

 
 Erotuomarit
Airola Iiro-Pekka
Airola Jukka
Andersson Jaakko
Autio Kari-Pekka
Hassel Lari
Heimonen Petteri
Hiltunen Isto
Hirvonen Julius
Hirvonen Justus
Kääriäinen Kari
Kantola Paavo
Kauppinen Juho
Ketonen Aki
Kokkonen Toni
Laamanen Juuso
Laitinen Tero
Lampinen Reijo
Laurinaho Joni
Lehtinen Kalle
Lewis Andrew
Liimatainen Miikka
Lundqvist Teemu
Mäcklin Jani
Mäyrä Janne
Meskanen Pekka
Nahkamäki Iiro
Niemi Joonas
Noronen Juha
Oksanen Lauri
Oksanen Petteri
Paanala Roosa
Pasanen Tuomas
Peltomaa Nico
Reijonen Sami
Ronkainen Petri
Rukkila Ismo
Saari Tuomas
Saukko Jani
Savolainen Juha
Seppänen Markus
Siiki Ilkka
Sundvall Markku
Tåg Joacim
Taipale Aatu
Tuomala Mitri
Tuukkanen Joni
Valkonen Eero
Virtanen Kimmo
Vuola Lasse
Wargelin Leo
Copyright:   Kesset ry   |   Paavo Kantola